В случай, че сте решили да заплатите избраната от Вас стока чрез стандартен банков превод, важно е да сте запознати със специфичните особености на този вид плащане. Този вид плащане може да се осъществи по два начина. Първият от тях е да посетите най-близкия клон на някоя банка, а другият вариант е да наредите превода онлайн директно чрез вашия компютър и по този начин да се спестите време и излишни главоболия, свързани с чакането по банковите клонове. Това, което е изключително важно за плащането чрез банков превод е, че е необходимо в основанието на превода да попълните точно трите си имена и номера на вашата поръчка. Този номер ще получите на посочения от Вас е-мейл след успешното финализиране на поръчката от сайта на hotpoint-bg.com. При банковия превод е необходимо да посочите и наши данни, които ще видите още при избора на този вид плащане. 

Банкова сметка:

Хот Пойнт България  ЕООД

УниКредит Булбанк
Номер на сметка:
BG69 UNCR 7000 1521 5185 18
BICUNCRBGSF

В случай, че сте решили да използвате този метод на плащане, то следва да Ви запознаем с начина, по които се осъществява успешно плащане чрез системата на ePay.bg
1. Клиентът се регистрира в системата. Всеки регистриран клиент получава микросметка в ePay.bg, с която може да извършва плащания. В случай, че желаете да плащате с карта, то следва да регистрирате еднократно банковата си карта в системата.
2. Търговецът, от своя страна, също се регистрира в системата, като предоставя информация за виртуалния POS терминал, в случай, че има сключен договор с банка.
3. Всеки клиент получава клиентски номер (КИН), а търговецът – търговски идентификационен номер (ТИН). Тези два номера са публични и служат за представяне на двете страни една пред друга. Тези номера могат да се съобщават свободно както на клиентите, така и на търговците.
4. За да участват в системата, двете страни имат регистрация. Достъпът до нея се осъществява с потребителско име, парола и сертификат (опционално). Тези данни са поверителни и се съхраняват от клиента и от търговеца.
5. Основна особеност на системата е, че търговецът никога не получава специфична информация за клиента или данни за неговата карта. Системата предоставя на търговеца само необходимата информация, че даден КИН е извършил плащане в негова полза.
6. Банковите карти се регистрират в системата еднократно. Тази информация се съхранява в криптиран вид на сървър, който не е пряко свързан с Интернет и се свързва с КИН на клиента. При плащане, клиентът нарежда на системата да задължи негова карта или микросметка в полза на търговеца, като посочва с кое платежно средство желае да плати.
7. При плащане с банкова карта по виртуален POS терминал, системата изпраща запитване до картовия оператор БОРИКА, в което се посочват данните за виртуалния POS на търговеца, данните за картата на клиента и сумата на транзакцията. БОРИКА обработва тази информация и връща на системата отговор, дали плащането е извършено или е отхвърлено. Системата предава тази информация на търговеца и в случаите, когато плащането е успешно, търговецът предоставя стоката или услугата на клиента.
8. При плащане с микросметка, системата проверява наличността и ограниченията по микросметката на клиента и при достатъчно средства и спазени лимити заверява микросметката на получателя със сумата на плащането.
9. Търговците имат възможност да отменят вече извършено плащане в тяхна полза при възникнали спорове по доставката от тяхна страна.
10. Системата предоставя на двете страни подробни справки за извършените преводи, платените или отказани доставки, лимитите по микросметка за търговец и клиент.
11. Всички плащания се инициират след изрично потвърждение от клиента.
12. Търговците и клиентите могат да изпращат искане за плащане към други клиенти на ePay.bg. Освен това се предлага възможност за осъществяване на масови плащания с абонаментен характер за търговци, които предоставят стоки или услуги, заплащани периодично.

При този вид плащане системата на ePay позволява да бъдат извършвани плащания с кредитни карти Visa и MasterCard, без изискване за предварителна регистрация. Възможно е да се извършват плащания и извън България.

Ако изберете този метод на плащане, следва да сте наясно със следното. След успешното финализиране на Вашата поръчка, на посочения от Вас имейл ще получите код за плащане в системата на Easypay.bg. Самото плащане се осъществява чрез т.нар. микросметка за плащания по Интернет. За да използвате тази сметка обаче и да извършвате успешни плащания чрез нея е необходимо в нея да има средства, с които да разполагате. В случай, че не разполагате със средства в сметката, то е необходимо да заредите микросметката. Самото зареждане на средства в нея става по различни начини- с банкова карта – от банкомат или чрез ePay.bg, с банков превод или в брой – на каса на Изипей. Можете да разполагате с наличните по микросметката суми, както и да ги теглите във всеки един момент.

Ние Ви предоставяме възможност и за заплащане на поръчката при доставка. Това е най-популярният и най-предпочитаният сред клиентите метод за плащане. При него заплащате сумата на куриера в момента , в който той Ви доставя продукта. Моля, имайте предвид, че ако е нужно производителя да изработи изделието и това отнема повече време, ще има нужда от заплащане на аванс, за да потвърдите поръчката си.

плащане